26 juni 2008

24 juni 2008

regnvädersgöra

Ännu en dag med regn. Så länge storebror och lillasyster vilar passar mamma på och njuter av tystnaden... Började virka en mössa åt lillasyster, få se om den passar och går att använda.

20 juni 2008

Glad Johanne!


Tog en liten promenad med kusinerna idag. Vi kom hem med en liten bukett 'johanniblommor' som får pryda vårt kök. Kommer inte ihåg vad blommorna heter på riktigt, men mera midsommar än så kan det inte bli - i varje fall inte i blomsterväg.

Vi på Eirikas önskar alla en riktigt skön och avkopplande midsommar!

18 juni 2008

städdags

Jaa, midsommaren är i antågande. Tänka sig - trots allt regn och alla moln. Städandet hos Eirikas är inte direkt livligt, men vi hinner väl... Har inga trevliga bilder att visa, så det får bli en av vår överfulla tidningskorg som står i köket och väntar på att bli tömd. Kanske midsommaren medför lite vackrare vyer härifrån :)

16 juni 2008

fest hela helgen

Hela helgen, vi började redan i torsdags, har vi kalasat. Här syns lite rester :) Vi har fått umgås med många nya och gamla vänner - härligt! Vårt sociala liv har gått lite på sparlåga hela vintern och våren, så vi hoppas på bättre tider... Antar att livet går i perioder och att varje period har sin tid - filosofi by eirikas :).

Vill tacka för de trevliga kommentarerna vi fått! Blir så glada och upprymda :)

12 juni 2008

vackert

Mor i huset gillar allt som är gammalt, inte bara möbler och grejer... Har inte annars dödsannoner inom glas och ram, men den här var så vacker :) Den fanns på en av husets stockväggar och dateras år 1899. Man föreställer sig att folk förr i tiden inte brydde sig ifall ett barn eller två strök med - det blev ju bara färre munnar att mätta. Men visst sörjde de då också! Tycker att den utstrålar både förtvivlan och förtröstan på samma gång...

Tillkännagifves att vår lilla älskling
KARL VERNER
stilla afsomnade i Gamlakarleby den 15
oktober kl. 5 e. m., i en ålder af 4 år,
3 mån, 11 dagar; till bitter sorg och
djup saknad för oss föräldrar, en syster
och bror samt andra släktingar och vänner.

Johanna och Johan Harald

Sof sött, lilla Verner, vår älskade vän,
Vår sorg skall din frid icke störa. All
jordisk förhoppning så snart flyr sin
kos Vi gläds dock att Gud vi tillhöra.
I himlen, i himlen i Frälsarens famn
Får Verner lofsjunga sin Skapares namn.

11 juni 2008

fantastisk fantasi

Idag har storebror och lillasyster haft picknick och varit på semester till Grekland... Allt detta så länge mamma tvättade fönster! Man hinner mycket om man är energisk och har fantasi!

10 juni 2008

bloggbitna



Har länge följt med och läst flera bloggar. Tänkte inte själva börja blogga, men blev inspirerade och bitna. Få se hur länge det håller i sig... Vi är inte så skrivande av oss, men man kan ju ändra sig! Välkomna att följa vårt liv och leverne!

Vi tycker om att pyssla i vår vildvuxna trädgård. För tillfället har vi inget jordgubbsland, så den lilla plantan som storebror fick av morbror får växa till sig i en liten kruka.