22 juli 2008

tårtrecept

kalastalko


I helgen hade vi kombinerat kalas och talko - lyckat! Det blir mycket gjort på kort tid när man är många :) TACK alla föräldrar och syskon för att ni finns och för att ni är så duktiga att hugga i!
(ni som inte var med är också värdefulla, bara så ni vet...)

16 juli 2008

vindfynd



Far i huset har gjort oväntade fynd uppe på vinden. Saldot hittills är en gammal griffeltavla som hans farfars far använt i skolan samt en lång träslev. Trevligt!

15 juli 2008

kanna...

Mor i huset fick häromdagen en vacker kanna av sina syskon
- TACK för det!


Annars så hade lilla familjen tänkt fixa och dona där ute idag, men därav blev intet. Regnvädret kom och vi fick istället spendera vår eftermiddag inomhus tillsammans med nektariner och sagoböcker... Får nog verkligen börja anamma det bevingade uttrycket 'carpe diem - fånga dagen' :)

09 juli 2008

07 juli 2008

kyligt värre

Ja inte borde man klaga, men det skulle onekligen kännas skönt med lite sommarvärme! Här är storebror i farten... Skönt att ha en kakelugn - då hålls det åtminstone varmt inomhus :)

03 juli 2008

på gång

Ett litet klarläggande angående föregående inlägg: vi har inte målat fasaden i sommar (inget annat för den delen heller) - bara så ni vet. Finns mycket kvar att fixa och dona på huset, men den här årstiden är det trevligare att påta i trädgården tycker vi... Här syns lite 'work in progress'.


Projekt 'flytta växthus' inleddes för flera veckor sedan och det lär ta några veckor innan det är klart. Växthuset fanns här redan, men en tillbyggnad på huset gjorde att det blev lite trångt... Nu står det på en bättre plats och har fått nygammalt tegelgolv. Återstår bara att tvätta glasrutorna och skära till nya (en hel del rutor hade gått sönder). Tanken är att växthuset skall fungera som kombinerat lust- och drivhus.

01 juli 2008

tillbaka i tiden

Vårt hus innan allt som heter modernisering och restaurering började.

Så här såg vårt hem ut före vi började riva...

Nu har vi penslat - många färgbyttor har gått åt!

Vårt hus har genomgått en rejäl ansiktslyftning sedan vi påbörjade vår renovering/restaurering, tycker vi själva i alla fall. Huset timrades upp under 1830-talet och fick senare en tillbyggnad som är daterad 1908. Vårt kära hem har genomgått flera 'operationer' sedan dess - nya fönster, ny fasad, latexfärger, plastmatta etc. Nu försöker vi, så gott vi kan, restaurera gården och återfå det gamla utseendet och den gammaldags känslan.