30 juli 2009

blomstertid - skördetid

MIDSOMMARROS, en av mina absoluta favoriter i trädgården, blommat ut för länge sedan.

Semestern är slut, vardagen är vardag igen. Faktiskt rätt skönt att återgå till det 'normala' livet igen. Jag tror att vi är små rutinmänskor som mår bäst när dagarna går i samma gamla invanda mönster. Vi har inte uträttat några storverk under ledigheten, mest njutit och haft kaffe- och mellispaus med jämna mellanrum.

(PARENTES: Ända sedan jag startade bloggen har jag skrivit om livet här på eirikas i tredje person. Kändes lättare och mera opersonligt/allmänt så. Jag behövde inte själv stå för allt jag skrev... Nu tror jag att jag blivit modigare, ska hädanefter försöka skriva i första person singularis. PARENTES SLUT.)

Till rubriken. Jag blev nästan lite smådeppig en dag när jag såg mej omkring i trädgården; alla blomster hade blommat ut och allt var torrt och visset. Kändes som om sommaren var förbi... Insåg snart att sommaren inte alls är förbi, den byter bara skepnad. Nu får vi skörda! För en stund sedan plockade vi några liter hallon på vår gård. Tänk att det finns så mycket vitaminer bakom husknuten! Önskar alla en skön fortsättning på sommaren!

06 juli 2009

semester

Far har äntligen semester! Gjorde lite uppköp idag på förmiddagen. - Inte helt fel att inleda semesterfirandet med lite jordgubbar från torget... Jordgubbar+socker+vispgrädde=kalas! På kvällskvisten hämtade storebror och far en husvagn som vi fått låna. Till kännedom så ska vi tillbringa slutet av veckan på ett familjeläger vid havet - spännande! Hoppas att du får en bra start på veckan!