23 september 2011

gammal skönhet

En gammal skönhet har fått flytta in i vårt kök. För två somrar sedan bar vi ner hyllan i källaren för en ansiktslyftning och för en vecka sedan fick den flytta upp en våning. Här går det undan, eller så inte... Hur som helst är jag alldeles till mej av förtjusning!

Tallrikshyllan har länge (så länge en 80-åring minns) stått i snickarbodsfarstun som förvaring åt oljekannor och verktyg. Nu får den förvara diverse skålar och dylikt, det passar den mycket bättre tycker jag!

19 september 2011

fiskrökeri


Ikväll när jag kom hem möttes jag av eld, rök, glad man och entusiastiska barn. Ett litet fiskrökeri hade flyttat in på vår gård (strax intill trappan)! Min mans kära kollega vittjade sina nät igår och kom hem med storfångsten - vi fick en del av det hela - TACK! Så trots att det bara var en vanlig sketen måndag (egentligen gillar jag måndagar, så det så) hade vi världens fest ikväll innan läggdags! Mums med rökt sik!

15 september 2011

förmiddagspyssel

Livet går sin gilla gång, eller egentligen är det ett rätt så intensivt liv vi lever för tillfället. Storebror och storasyster har börjat i sina respektive dagklubbar. De trivs bra och får leka av sig med de andra dagklubbsbarnen. Detta innebär i sin tur lite lättnad och "slötid" för mamma - riktigt skönt!

Tidigare i veckan vaknade barnen ovanligt tidigt en morgon, det blev följaktligen ingen sovmorgon för mamma. I vanliga fall består förmiddagarna hos oss av frukost (som kan räcka lääänge), påklädning, småstädning, lek, matlagning och slutligen lunch. Det är sällan vi hinner sätta oss ner och göra något, men den aktuella morgonen var en stund när vi hann. I barnens lekrum är avsaknaden av bilmatta rätt påtaglig - en sådan står rätt högt på storebrors önskelista. Förmiddagspysslet resulterade i en mindre hållbar, men ack så personlig variant av bilmatta :)