09 september 2008

friluftsliv och brödbak



Härliga tider! Friluftsliv och brödbak har fyllt våra lediga stunder de senaste dagarna. Måste passa på och samla sol-vitaminer inför vintern, så länge de erbjuds... Här följer ett recept på barnens fasters:

TURBOSNABB FILMJÖLKSLIMPA (en limpa)
4 1/2 dl filmjölk (piimä)
1 dl mörk sirap
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2 1/2 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrö
1 dl solrosfrö
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor (t.ex. anis, fänkål och kummin)
1 dl hasselnötter
1 dl torkade fikon
1 dl russin

Blanda ihop allt i en bunke, häll degen i en brödform och
grädda i 200 graders ugn i cirka 45 minuter.

6 kommentarer:

Lantliga drömmar sa...

Mmm, det där brödet såg gott ut! Ska nog ta och testa det nångång! :-)

Vad gäller färghjälpen så berättade ni båda två samma sak, så ni var bägge till stor hjälp! Tack! :-)

Lundagård sa...

Vilket härligt bröd, det skall jag baka någon gång när jag blir stor :)

Anonym sa...

Låter gott o enkelt, passar ruffa precis! Måste definitivt provas :)Trevlig helg!/ruffa

Maria sa...

Ojdå...det var inte bara en sort i detta recept *blink* ser verkligen mumsigt, hälsosamt ut!!

Jojo sa...

Hej!

Vad roligt att hitta till en "ny" sida, för mig då iallafall..

Limpan ser ju så god ut, kanske man skulle prova sig på den? =)

Ska smyga omkring på din sida en stund till och titta mig omkring, hihi.

Ha det bra.
Kram Jojo

Sofie sa...

Vad härligt det låter med brödbak och det såg riktigt saftigt & gott ut! Har precis hittat till din blogg och har kikat igenom den - vilket trevligt hem ni har! Otroligt fint :) Hit kommer jag gärna fler gånger! Kram, Sofie