10 mars 2009

bra böcker




I vårt kök finns många bra bak- och kokböcker. Tyvärr är de sällan i användning... De är för all del vackra att se på och i, men resultaten av innehållet skulle säkert vara 'vackra' att smaka! Mor i huset hade en gång i tiden bakning och matlagning som sin stora passion - i något skede försvann den... Väntar på att känslan och passionen skall infinna sig igen. Under tiden får vi avnjuta små skapelser (t.ex. kokosbollarna på bilden) som storebror och barnvakts-moster tillverkar när de får tid över.

6 kommentarer:

Lantliga drömmar sa...

Låter som hemma hos oss! Här finns hur många kok- och bakböcker som helst, men det är väldigt sällan de öppnas... :)
Inte illa med systrar som kommer hem och bakar eller blandar ihop något gott! :)

Hoppas allt är gott med er!

Maria sa...

Hmmm......känner igen mej både vad gäller användningen av kokböker OCH min svaghet för kokosbollar.......kunde äta hur många och hur ofta som helst *mums*

klipposfia sa...

Vänt bara! No ska vi händ sta å kock å paist ännu:) Om int anat så har ju bååne na ti ärv...å tänk va glad naan var tå di hittar en oanvända bok på loppis saan om ca 100 år...rena fyndet! vi oss kan man ta upp en kokbok me ein hand fö he e bara sama siidona som används så he ramlar ipi åv se sjölv....typ vi chokladmuffins;)

Ivars sa...

Vilka ljuvliga bilder! Helt plötsligt blev jag väldigt sugen på kokosbollar. Mmmm... Blir nog snart dags att baka. Ha d bäst!

klipposfia sa...

Kommer gärna på kaffi/kalldvattni:) säg ba hepp så sir vi!

Juanita sa...

Känner igen mig! Men tänk vad bra att kok- och bakböckerna finns den dag då inspirationen kommer tillbaka! För jag tror nog att den gör det, "vardagen" måste bara ta lite mindre tid först... Men som ngn annan oxå kommenterat, det är ju bra med gästspelande kockar ibland då! :)

Hoppas ni mår fint! Kramar