30 mars 2009

eget rum

Storabror och lillasyster har tagit ett steg i frigörelsen från oss föräldrar - de har flyttat till ett eget (gemensamt) rum. Första natten sov vi inte mycket, vi föräldrar alltså. Barnen sussade sött, medan vi låg på helspänn och lyssnade efter eventuella tecken på missnöje och vantrivsel. Nu, efter en vecka, har vi vant oss och kan slappna av och vara utvilade när morgonen kommer.
Vid läggdags är det viktigt med ritualerna; de rätta gosedjuren ska finnas på plats i sängarna, sedan blir det aftonbön och sist sjunger mor/far 'natisång' tills de inte orkar mer. Nya tider på eirikas :)

8 kommentarer:

Ivars sa...

Va roligt för er! Skönt att få ha sovrumet för sig själv. Och de har ju varandra. Funkar bra hos oss också. Åtminstone halva natten ;)

Lantliga drömmar sa...

Mysigt med eget rum, och så bra att det löper fint! :) Snart behöver ni inte vara ensamma mer... ;)

Karin sa...

Se där! Det hade vi missat! Bra att det gick smärtfritt nu före bebin kommer så behöver storasyskonen inte känna sig undanskuffade sen när det blir för trångt i sovrumemt.

GAMMAL ROSTIG GRIND sa...

Det låter liksom så enkelt det där hos andra!Hos oss funkade det inte,vi försökte i flera mån men icke...säkert 100 ggr om natten vandrade vi genom "byn"(kändes det som)när man var höggravid!:-osuck vi gav efter å de fick flytta tibax tills de kanske blir en aningen mognare för det.Så nu har vi ett fem-pers.sovrum:-Dmen nu när det blir ljusare tider borde man kanske försöka igen..ja kanske det skulle va en ide`:-).Hade gott!

klipposfia sa...

Nämen så trevligt! Bra att ni får sussa sött nu några nätter innan storken kommer å har oljud med sig:) ele va e vi ärt ni bara i tyst? Du har ändrat din bloggbild, borde komma på kurs för jag får inte min att funka!

GAMMAL ROSTIG GRIND sa...

Jaha du fick ut vem de va:-DJo man blir liksom på lite bättre humör när dom lilla gröna bladen vågar visa sej!;-)

Hade bra!:-)

Johanna Pettersson sa...

nämen oj va mysigt med eget rum...hur går det att vara ledigt?

Juanita sa...

Vad härligt för er! Å vad skönt om d gick så där pass enkelt! skönt för dem förstås att ha sällskap av varandra! Hoppas ni njuter nu några nätter innan ni blir fler! Å att den nya familjemedlemmen sen sover så pass bra att ni får sovet något då oxå! KRamar till er